Afspraak maken?

Achter de schermen: Stijns avontuur bij Vijfhart

“Ik ben bekend met de omgeving, waardoor ik snel problemen kan oplossen en efficiënt kan werken.”

Al een geruime tijd werkt Stijn Jacobs als systeembeheerder bij DO-IT. Toch is hij maar weinig te vinden op de werkvloer in Didam, maar dat heeft een goede reden. Vijfhart IT-opleidingen zat in een lastige situatie door het vertrek van hun eigen systeembeheerder. Detachering bleek een mooie oplossing en daarom werd Stijn vanuit DO-IT ingevlogen.

Het pand van Vijfhart in Nieuwegein is nu Stijns thuisbasis. Daar werkt hij in de ochtenden voor Vijfhart en ondersteunt hij in de middag de hulpdesk van DO-IT. Ideaal voor Vijfhart en een mooie werkervaring voor Stijn.

Waarom Marco Krijger, CIO van Vijfhart, koos voor detachering, lees je hier.

 

De essentiële ochtend voor Vijfhart

Het opstartuurtje tussen 08:00 en 09:00 is essentieel voor Vijfhart. Stijn draagt de verantwoordelijkheid om alles klaar te maken voor een dag vol lessen. “Ik zorg ervoor dat alle computers correct functioneren, alle audio en video goed werkt, en dat de benodigde apparatuur gereed is voor gebruik.” Vertelt hij enthousiast. “Daarnaast behoor ik tot het onderhoudsteam, waar ik mij bezighoud met het oplossen van storingen en het uitvoeren van onderhoudstaken.”

Altijd een specialist ter plekke

Ondertussen is hij een vaste kracht binnen het team van Vijfhart en dat heeft grote voordelen, merkt hij. “Ik ben bekend met de omgeving waardoor ik snel problemen kan oplossen en efficiënt kan werken. Ik weet precies waarover gesproken wordt en welke problemen eerder zijn opgelost. Er hoeft niet gebeld te worden naar de helpdesk van DO-IT. Het gaat sneller, wanneer er iemand al fysiek bij is.”

Een treffend voorbeeld van Stijns essentiële rol, deed zich voor in het begin van zijn werk bij Vijfhart. “Er was een storing met het internet. Achteraf bleek het een probleem met de router, iets wat moeilijk op afstand opgelost kon worden. Gelukkig was ik gewoon aanwezig en hoefde er niemand vanuit DO-IT deze kant op te komen. Dat heeft veel tijd bespaard.”

Efficiënt werken

Door de specifieke kennis die Stijn binnen Vijfhart heeft opgebouwd kan hij efficiënt werken. “Ik vind betere oplossingen. Je weet waar je naar zoekt en wat je doet.”

Voorbeelden hiervan heeft hij genoeg. “Stel je wilt iets printen in Nieuwegein, dan gaat dit via de printserver in Velp. Vervolgens wordt het teruggestuurd naar de printer in Nieuwegein. Als er zich printproblemen voordoen, dan is het voor mij logisch om direct naar de verbinding tussen Nieuwegein en Velp te kijken. Als je dit niet weet, kijk je waarschijnlijk eerst naar de printer zelf.”

‘Ik blijf groeien’

Door de combinatie van verschillende werkzaamheden wordt Stijn uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen. “Ik behoor tot beide bedrijven dus ik kan de algemene beheerzaken en generieke kennis van DO-IT toepassen bij Vijfhart en vice versa. Hierdoor leer ik nog altijd nieuwe dingen en blijf ik groeien”.

Of hij zich wel een beetje thuis voelt bij Vijfhart? Een glimlach verschijnt op het gezicht van Stijn. “Ik vind het een erg gezellige club bij Vijfhart. Samenwerken met het team gaat goed en hoewel ik formeel bij DO-IT werk, voelt het wel alsof ik volledig deel uitmaak van het bedrijf”.

Wil jij weten of detachering ook interessant is voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken