Afspraak maken?

Alkwin Kollege

Het Alkwin Kollege in Uithoorn is een scholengemeenschap voor havo, atheneum en gymnasium en telt ruim 1600 leerlingen. Sinds DO-IT jaren geleden schoolbreed de beamers en smartboards heeft vervangen bij het Alkwin Kollege, is er een mooie samenwerking ontstaan die verder gaat dan slechts het leveren van audiovisuele middelen.

Een nieuwe manier van lesgeven

In samenwerking met Epson en Smit Visual hebben wij bij het Alkwin Kollege het lokaal van de toekomst gerealiseerd: een lokaal dat zo is ingericht dat het een nieuwe manier van lesgeven stimuleert.

Door een andere klasindeling dan de traditionele bus opstelling, ontstaat er een andere vorm van lesgeven. Het gaat niet meer alleen om het frontaal informatie zenden van een docent, maar om werken in kleine groepen met een lokaal dat faciliteert in zelfstandig werken, samenwerken, presenteren, differentiëren en flexibiliteit.

“De nieuwe inrichting heeft een veel grotere flexibiliteit en variatie in lesvormen opgeleverd. De leerlingen zijn zeer te spreken over de nieuwe inrichting van het lokaal en geven aan er graag les te krijgen”, vertelt Rob van den Bos, ICT- Helpdeskmedewerker van het Alkwin Kollege.

Naast de indeling is het lokaal zo ingericht dat iedere docent zelf kan bepalen in welke werkvorm er door de leerlingen wordt gewerkt. Ook is er voor de docenten veel meer ruimte gecreëerd. Voor de docent die enkel analoog wil blijven schrijven, is er voldoende schrijfoppervlakte beschikbaar door middel van een whiteboard wand van meer dan 4 meter breed en bijna 3 meter hoog. Voor de docent die volledig digitaal wil werken, zijn er moderne middelen om dit te verrichten, zoals aansluitmodules voor het eenvoudig aansluiten van chromebooks.

 

Maatwerk in de gymzaal

“Naast het lokaal van de toekomst, heeft DO-IT ook meegedacht met andere vraagstukken binnen onze school. Vanuit onze sectie bewegingsonderwijs kwam de vraag of het mogelijk was om beamers op te hangen in onze gymzalen, zodat het ook tijdens de gymles mogelijk is om een video te laten zien. DO-IT heeft daarvoor speciale kooien ontworpen, zodat de beamers veilig kunnen hangen. Na een succesvolle pilot hebben wij nu alle gymzalen voorzien van een beamer opstelling.”

 

“Tijdens een storing van onze beamer, verzorgde DO-IT een vervangend exemplaar, zodat ons onderwijs gewoon door kon gaan gedurende de reparatie”.

 

“Daarnaast hebben wij in de aula onze beamer opstelling vervangen, waardoor er nu vanaf de voorzijde én de achterzijde van de zaal geprojecteerd kan worden, dit is erg handig tijdens onze jaarlijkse diploma uitreiking. Het aanzetten van de beamer en het zakken van het doek kan nu met 1 druk op de knop!”

 

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken