Afspraak maken?

Club Logistics Services

“We deden het IT-beheer altijd zelf, maar vorig jaar besloten we om het aan een externe partij uit te besteden. Dat geeft ons toch een iets veiliger gevoel”, aldus Dick Hofsommer van Club Logistics Services, leverancier van accu’s voor e-bikes en auto’s. “We zijn met een klein team, maar willen het systeembeheer natuurlijk wél goed geregeld hebben. Vooral voor onze thuiswerkers.” 

 

Op zoek naar een goede ICT-partner dus, en zodoende kwam CLS in contact met DO-IT. Maar de keuze om met het Didamse bedrijf in zee te gaan had niet eens zozeer te maken met de reputatie van het bedrijf, maar was vooral gebaseerd op één persoon. “Ik ken Sjors Ansems (senior systeem- en netwerkbeheerder, red.) persoonlijk al bijna twintig jaar”, vertelt Dick. “Dus toen mijn manager vroeg of iemand een goede partij wist om mee in zee te gaan, wist ik gelijk dat we Sjors moesten hebben. Ja, ik heb mijn mening er aardig doorheen gedrukt, haha.” 

 

Veilig thuiswerken

Sinds september 2021 ondersteunt en adviseert DO-IT het IT-beheer van Club Logistics Services. Dit komt neer op het beheren van werkplekken, de server, de cloud-omgeving en Microsoft 365. “Maar bovenal heeft DO-IT een grote rol gespeeld in het veiliger én toegankelijker maken van onze thuiswerkplekken”, vertelt Dick. “Wanneer onze medewerkers vanuit huis werkten gebeurde dit voorheen altijd via onbeveiligde lijnen. Door het aanleggen van een beveiligde VPN-verbinding zijn onze gegevens nu veel beter beschermd. Helemáál omdat ons externe ERP-pakket ook aan deze veilige VPN-verbinding is gekoppeld.”  

 

Slimme virusscanner

Maar dat niet alleen, DO-IT heeft ook een slimme virusscanner geïnstalleerd. “Een traditionele virusscanner is tegenwoordig – met cryptovirussen en ransomware – niet meer afdoende. Dus is er bij ons een Sentinal One-virusscanner uitgerold, samen met een Zyxel ATP-firewall. Knap virus dat dáár nog doorheen weet te komen.” 

 

Snel bestanden delen

Voor de kantoor- én thuiswerkers is ook het delen van bestanden met collega’s een stuk makkelijker geworden. “Ja, we hadden wat problemen met het delen van SharePoint-bestanden. Als één collega een aanpassing maakte in een bestand, duurde het heel lang voordat een andere collega de wijziging zag. Dat is natuurlijk onhandig. Dit loste DO-IT op door een netwerkopslagapparaat (NAS) te plaatsen. Gebruikers werken met de data op de NAS, waardoor wijzigingen direct zichtbaar zijn. Dit is als het ware een hybride oplossing waarbij we alle functionaliteiten van SharePoint behouden, maar dan met de snelheid van lokaal werken.”

 

Totale ontzorging

“Wij zijn heel blij met de samenwerking met DO-IT. Ze ontzorgen ons volledig. Ik kende Sjors natuurlijk al als een buitengewoon aimabel mens. En met hem als contactpersoon verloopt de samenwerking ook heel soepel. Al heeft hij het soms wel wat druk, maar gelukkig kunnen we altijd bij een collega terecht voor vragen!”

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken