Afspraak maken?

De Overlaat

Daltonschool IKC De Overlaat is een dorpsschool in Tolkamer en telt ongeveer tweehonderdvijftig leerlingen. Om blijvend kwalitatief hoog onderwijs te kunnen bieden heeft De Overlaat onlangs gekozen voor een audiovisuele vernieuwingsslag. De apparatuur sloot namelijk niet meer aan bij de wensen en ambities op onderwijskundig gebied. De school heeft DO-IT ingeschakeld om dit te bewerkstelligen.

“Omdat de software op onze digiborden zo verouderd was  vielen onze computers regelmatig uit tijdens de les. De verouderde borden communiceerden niet met Windows 10, en vice versa”, vertelt Michiel Piek, leerkracht van groep 7. “Dit begon ons onderwijs te remmen dus daar moesten wij een oplossing voor vinden”.

Frank Wesselkamp, adviseur audiovisueel bij DO-IT, kwam langs op de school. “Frank heeft ons prettig geïnformeerd. Hij kwam niet binnen met een ingestudeerd verkooppraatje, maar hij stelde verdiepende vragen om zo  een goed beeld te schetsen van onze wensen. Samen zijn we vervolgens tot de beste oplossing voor onze specifieke situatie gekomen.”

Nadat de wensen van de school in kaart waren gebracht is er een demo traject gestart, zodat de leerkrachten van de Overlaat diverse borden kon uitproberen. “Dat was erg fijn, want op die manier hebben we meerdere schermen daadwerkelijk op onze school kunnen testen. We weten hierdoor zeker dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

Over het inrichten is Michiel tevreden: “De montage verliep eigenlijk geheel zorgeloos. Toen de mannen van het installatieteam op locatie waren, hebben we eerst rustig een rondje gemaakt en even alle lokalen doorgesproken om te zien of alles juist was. Vervolgens hebben ze het project binnen no-time afgerond. Het werk dat ze geleverd hebben is heel goed en netjes. Daarnaast zijn we erg tevreden over het afvoeren van de oude materialen en het nauwkeurig plaatsen en afwerken van de nieuwe borden.”

Over de vraag of deze vernieuwingsslag impact heeft op de ambities van de school is Michiel duidelijk: “De nieuwe borden zijn een hele verbetering. Het maakt het lesgeven nu al gemakkelijker, en dan hebben we nog niet eens alle mogelijkheden ontdekt. Het is een verrijking voor ons onderwijs. Voor ons gevoel gaan we 100 stappen voorruit!”

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken