Afspraak maken?

Een bioscoop effect in het klaslokaal

Onder de CorDeo scholengroep vallen 18 scholen die bijbelgetrouw onderwijs bieden. Dit schooljaar heeft CorDeo, omgeving Amersfoort, voor een andere geluidsoplossing in de klaslokalen gekozen. De traditionele manier van audio opstellingen, waarbij de speakers en een soundbar vooraan in de klas hangen, hebben zij hierbij losgelaten. In plaats daarvan zijn er plafondspeakers geplaatst die evenredig over het lokaal verdeeld zijn.

“Met plafondspeakers wordt het geluid in een klaslokaal evenredig verdeeld”, legt adviseur Frank van DO-IT uit: “De voordelen van deze oplossing zijn direct hoorbaar in een klaslokaal. De evenredige verdeling zorgt ervoor dat het totaalvolume veel minder hoog dient te zijn in vergelijking met de traditionele en frontale geluidsinrichting. Geluid komt daardoor op een veel prettigere, constante en gelijke manier binnen.”

“In onze oude situatie moesten wij het geluid soms erg hard zetten”, beaamt Gertwin. “Hierdoor konden leerlingen achterin de klas het slecht verstaan, maar stond het geluid voor de leerlingen die dichtbij de speaker zaten veel te hard. Het geluid komt nu vanuit verschillende plekken in de klas en is daardoor perfect voor alle leerlingen.” Een bijkomend voordeel dat het geluid niet meer zo hard hoeft te staan, is dat de leerkrachten geen last meer hebben van het geluid in het lokaal ernaast: “Een van onze docenten gaf aan dat haar klas voorheen soms letterlijk kon meeluisteren met de video die in de groep ernaast werd afgespeeld. Dat is met de plafondspeakers gelukkig geen probleem meer.”

Na het uitproberen in één klaslokaal, was Gertwin overtuigd: “Dit beviel ons zo goed, dat we er voor hebben gekozen om dit stichting breed te gaan doorvoeren. Wij zijn dan ook erg tevreden over het resultaat, onze leerlingen noemden het zelfs een bioscoop effect! Het nieuwe geluidssysteem is inmiddels al op vijf van onze scholen gerealiseerd en daar zal het zeker niet bij blijven!”

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken