Afspraak maken?

Linge College

Afgelopen zomervakantie is de bouw van het nieuwe Linge College pand in Tiel afgerond. Sinds begin september is het nieuwe pand in gebruik genomen door ruim 500 mavo-leerlingen. Het moderne gebouw is licht en transparant met leerpleinen waar leerlingen kunnen samenwerken aan een opdracht.

DO-IT mocht alle klaslokalen van het Linge College voorzien van nieuwe AV-middelen. In 20 lokalen zijn interactieve laser projectoren van Epson gemonteerd. Gezien de afstand vanaf het aangesloten device tot aan de projectoren, zijn in alle lokalen HDMI kabels aangelegd die geschikt zijn voor resoluties tot 4K.

Voldoende capaciteit

In de aula van het Linge College mocht DO-IT ook een voorstel uitbrengen voor een compleet nieuwe AV-installatie. In de aula wilden zij een audio installatie hebben met voldoende capaciteit voor de gehele ruimte. De speakers en randapparatuur hiervan liggen volledig buiten het bereik van de leerlingen. Daarnaast is er een Epson projector gemonteerd met een ruime lichtopbrengst van wel 7000 lumen.

FBT Array kolom systeem

Voor de audio installatie heeft DO-IT een actieve kolom line-array gemonteerd van het Italiaanse merk FBT. Links en rechts van de ruimte is er, direct onder het systeem plafond, een array gemonteerd van een actieve subwoofer met daaronder twee actieve kolom line-array speakers. Aangezien de aula schuin oploopt zijn de speakers zo uitgericht dat het geluid van onder tot boven optimaal klinkt en het geluidsniveau van onder tot boven nagenoeg hetzelfde is.

Randapparatuur

Alle randapparatuur is gemonteerd in 19”open rack frames, die boven het systeem plafond geplaatst zijn. Hierin zit een FBT systeem processor, digitale audio mixer, modulaire internetradio speler van AUDAC en een draadloze microfoon ontvanger van Sennheiser. De systeembeheerders van het Linge College hebben een eigen netwerk voor de audio installatie gecreëerd, hierdoor kan de eindgebruiker op afstand de installatie bedienen of draadloos in de aula bij bijvoorbeeld een event. Onderin en bovenin de aula zijn extra audio input modules aangebracht. Hierdoor is het altijd mogelijk dat er een band, dj of een extern audio apparaat aangesloten kan worden op de geluidsinstallatie.

 

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken