Afspraak maken?

Maaswaal College

Het Maaswaal College is een Wijchense scholengemeenschap met twee locaties. Een havo/vwo-locatie aan de Veenseweg en een vmbo-locatie aan de Oosterweg. Het Maaswaal College werkt vanuit het motto ‘Samen maken wij school’​ samen met leerlingen, ouders, bedrijven en de gemeente Wijchen om goed onderwijs te bieden.

Het voortgezet onderwijs wordt steeds meer toegesneden op de individuele leerling, zo galmen krachttermen als ‘gepersonaliseerd leren’ en ‘differentiatie’ tegenwoordig door menig schoolgebouw. Om echt recht te doen aan deze ontwikkeling moet een school dit wel kunnen faciliteren, het nieuwe Leerlab van het Maaswaal College in Wijchen, biedt alle ruimte aan deze trend.

“Het Leerlab bestaat uit veel en diverse flexibele werkplekken. Zo zijn er individuele werkplekken in geluidsdichte cabines, groepswerkplekken, mediatheekvoorzieningen en is er een forumruimte met een theater-opstelling waar hoorcolleges gegeven kunnen worden”, vertelt Willem Booij Liewers van het Maaswaal college.

“Voor het forum zochten wij een opstelling met een beamer en projectiescherm in combinatie met een geluidsinstallatie. De complexiteit zat hem er in dat deze ruimte bij aanvang van het offertetraject slechts op tekening bestond, waarbij het nog niet helemaal duidelijk was hoe de plafonds, wanden en vloeren eruit kwamen te zien. Hierdoor was het lang onduidelijk hoe de ruimte er echt uit kwam te zien en moesten we zo nu en dan tussentijds van plan wisselen.

DO-IT heeft hier aan alle kanten in meegedacht. Ze waren flexibel, dachten mee en adviseerden op een eerlijke manier waarbij onze wensen voorop kwamen te staan. Daardoor was het ook makkelijk schakelen tussen de ICT-Facilitair-Architect en de mensen van DO-IT. Zelfs tijdens de bouw heeft DO-IT nog aanpassingen doorgevoerd in het ontwerp. Wij hebben de samenwerking dan ook als zeer prettig ervaren!

Met het eindresultaat zijn wij erg tevreden, en onze leerlingen ook! We krijgen veel positieve reacties op het nieuwe Leerlab en blijven ons natuurlijk ook bezighouden met onderwijsvernieuwingen. De mensen van DO-IT zullen wij nog wel vaker zien bij het Maaswaal College, want bij deze vernieuwingen horen vanzelfsprekend ook de nodige nieuwe ICT middelen en het onderhouden en vervangen van de huidige middelen.

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken