Afspraak maken?

Paraat Scholen

Paraat Scholen is een stichting bestaande uit 19 scholen. Paraat scholen staat voor dynamisch onderwijs, waarbij de ontwikkelingen op de voet en over de volle breedte worden gevolgd. Er wordt maatwerk geboden en er is aandacht voor ieder individueel talent, zowel leerling als medewerker. Om een audiovisuele vernieuwingsslag te maken binnen de stichting, heeft Paraat Scholen DO-IT ingeschakeld.

“Binnen onze scholen maakten wij gebruik van interactieve borden in combinatie met beamers”, vertelt Ricardo Teeuwsen, Bovenschools ICT Coördinator Van Paraat scholen. “De kwaliteit hiervan nam de laatste jaren sterk af en bezorgde ons veel onderhoud. Omdat dit niet ten koste mag gaan van het onderwijs, zijn wij op zoek gegaan naar nieuwe opstellingen.”

Binnen de stichting waren er al touchscreens aanwezig die goed bevielen, daarom was het de wens vanuit de organisatie om ook op hun andere scholen over te gaan op touchscreens. “Vanwege het formaat van onze stichting is de aanschaf verlopen via een aanbesteding. Hier kwam DO-IT als winnaar uit de bus, omdat zij de beste prijs/kwaliteit boden. Dit betekende voor ons dat wij op de vertrouwde voet verder konden gaan. Vervolgens heeft DO-IT alles eromheen gewoon goed geregeld. Van het samen sparren over een nieuwe oplossing tot het monteren en de nazorg.”

Vanuit DO-IT heeft adviseur Frank het project begeleid. “Frank heeft geluisterd naar onze wensen en eisen en heeft hier vervolgens op ingespeeld met diverse oplossingen. Zo wilden wij bijvoorbeeld de mogelijkheden van draadloos verbinden weten. Frank liet ons meerdere opties zien en testen, waardoor we precies wisten wat het beste bij ons zou passen. Daarnaast heeft hij gedurende het project meerdere keren contact met ons opgenomen om te peilen of alles naar wens ging. Wel zo prettig!”

Na het vinden van de juiste oplossing voor Paraat Scholen, zijn de touchscreens schoolbreed geïmplementeerd. “De touchscreens zijn gemonteerd door Kevin en Justin, twee monteurs die zeer professioneel en flexibel zijn. Op het moment dat er even iets tegen zat of toch anders was dan op voorhand verwacht, werd er gelijk gedacht in oplossingen en niet in problemen. Daarnaast gebeurde alles in overleg en stond in onze ogen alles in het teken om de klant tevreden te stellen.”

Inmiddels hangen de touchscreens naar volle tevredenheid in de klaslokalen. “Wij zijn erg blij met het resultaat. De touchscreens leveren een helderder beeld op dan de beamers die we hiervoor hadden. Lichtinval is dan ook geen probleem meer, de lamp in de klas kan gerust aanblijven wanneer er lesgegeven wordt op het touchscreen! Daarnaast is de kijkhoek nu veel groter, de kinderen die voorin de klas zitten kunnen beter zien wat er gebeurt op het bord. Ook maken wij gebruik van de functie draadloos verbinden. Leerlingen kunnen hiermee eenvoudig iets delen met de klas tijdens een presentatie of tijdens het bespreken van een opdracht, bijvoorbeeld. Super handig!

Voorlopig kunnen wij weer even vooruit met onze audiovisuele middelen. Uiteraard houden wij contact met Frank om nieuwe ontwikkelingen op de voet te blijven volgen. Mochten wij in de toekomst projecten hebben waar audiovisueel een rol in speelt, dan zullen wij DO-IT zeker benaderen!

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken