Afspraak maken?

Vijfhart IT-opleidingen

“Als je systeembeheer vlekkeloos loopt, zal niemand er iets over zeggen. Doet de WiFi het niet? Of kun je niet meer bellen? Dan beseffen mensen pas hoe essentieel het is.”

 

Tegenwoordig heeft bijna iedereen te maken met IT. Vijfhart IT-opleidingen is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het verzorgen van opleidingen, waarmee zij IT-professionals en IT-eindgebruikers helpen groeien. Vijfhart biedt meer dan 800 cursussen aan in klassikale vorm, online vorm en hybride vorm.

DO-IT en Vijfhart zijn al jaren betrouwbare ICT-partners. Wij spraken Marco Krijger, Chief Information Officer bij Vijfhart, over de laatste ontwikkelingen op het gebied van hun systeembeheer. “Als IT’er ligt mijn hart bij het ontwerpen en bouwen van applicaties en toepassingen. Systeembeheer hebben wij hiervoor nodig, maar dat is niet iets wat wij zelf in huis hebben. Daar hebben wij de mensen van DO-IT voor. Een van de laatste projecten waar DO-IT mee bezig is geweest is het inregelen van onze telefonie.”

 

Bellen via teams

Met de VoIP oplossing van DO-IT is het mogelijk een Teams licentie te koppelen aan de telefooncentrale. Dan wordt de Teams app op jouw mobiel dus gewoon een telefoontoestel van de centrale. Onlangs heeft DO-IT deze oplossing geïmplementeerd binnen Vijfhart. “Dit houdt in dat we momenteel ook bellen via teams”, vertelt Marco. “Het handige hieraan is dat ik zelf van alles kan aanpassen in mijn teams omgeving. Als ik bijvoorbeeld in mijn outlook heb staan dat ik in en vergadering zit, dan word ik automatisch niet gebeld. Maar ik kan bijvoorbeeld ook zeggen: ons salesteam is vandaag iets moeilijker bereikbaar, laat de telefoon maar wat langer overgaan voordat deze doorschakelt.

 

Daarnaast is het handig dat teams een onderdeel is van Microsoft. Omdat wij andere systemen ook van Microsoft hebben, integreert alles mooi met elkaar. Hierdoor kan ik veel gemakkelijker verbanden trekken. Ik kan nu in Power BI bijvoorbeeld zien dat iemand twee weken geleden gebeld heeft en vandaag iets heeft besteld. Nog een voordeel is dat bellen via teams voor ons een goedkopere oplossing is.”

 

Veiligheid

Waar DO-IT momenteel ook mee bezig is, is de slimme virusscanner. In de huidige tijd met Crypto virussen en Ransomware is een traditionele virusscanner niet meer afdoende. “Daarom heeft DO-IT ons de SentinelOne virusscanner geadviseerd. Deze oplossing gebruikt technieken waarbij de computer of laptop continue in de gaten wordt gehouden en waarbij het gedrag van programma’s wordt geanalyseerd.

Het stukje meedenken waar ik het net over had is ook wel een van de grootste redenen waarom ik met DO-IT samenwerk. Ik heb niks aan iemand die levert wat ik vraag. Ik wil een partner die adviseert. Ook op de niet uitgesproken vraag. Iemand die meedenkt en dat is precies wat DO-IT voor ons doet.”

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken