Afspraak maken?

Welcom

De welzijns- en cultuurorganisatie Welcom in Montferland verleent diensten, biedt hulp en ondersteuning en organiseert activiteiten dicht bij mensen, ter bevordering van de sociale samenhang, de zelfredzaamheid, de deelname aan het maatschappelijk verkeer en de maatschappelijke inzet. DO-IT en Welcom zijn al jarenlang betrouwbare ICT-partners. Wij spraken Peter Dieks, hoofd beheer bij Welcom, over de cloudoplossing die DO-IT onlangs heeft geïmplementeerd.

Cloudoplossing

“DO-IT heeft voor ons een cloud werkplek oplossing geïmplementeerd op basis van Microsoft 365”, vertelt Peter. “Alle laptops worden door DO-IT via de cloud beheerd. Dit is erg handig, want updates en nieuwe programmatuur kunnen hierdoor op afstand door DO-IT worden doorgevoerd. Ook is de beveiliging optimaal ingesteld, zo werken wij met een extra mobiele beveiliging ter bescherming van onze gegevens.

Al onze medewerkers werken nu met een laptop. Omdat alle data en applicaties in de cloud zijn geplaatst, heeft Welcom geen eigen servers meer nodig. Doordat wij een stichting zijn mogen wij gebruik maken van een programma van Microsoft, waardoor de licenties voor ons goedkoper zijn.

 

Managed Services

Met DO-IT hebben we een managed service contract afgesloten, dit betekent dat wij een vast bedrag per gebruiker betalen. Hierdoor krijgen wij geen onverwachte kosten meer.

Leveranciers van onze applicaties hadden niet allemaal een eigen cloudoplossing. DO-IT heeft ons daarom geholpen met het maken van een web-based oplossing voor onze programma’s. Ook het beveiligd printen werkt, zelfs wanneer we op afstand werken kunnen we een printopdracht versturen.

 

Workshops

Voorafgaand aan de installatie heeft DO-IT workshops georganiseerd in het theater in ‘s-Heerenberg, om de eindgebruikers mee te nemen in het cloud werken. Hier heeft DO-IT laten zien wat de cloud is en hoe het voor ons gaat werken.

Onze medewerkers hebben niet allemaal even veel kennis van computers, voor veel van ons waren de workshops daarom erg leerzaam. Na de workshop hebben wij een handleiding meegekregen waar alles nog een keer goed in is beschreven.

Tijdens de installatie was er veel aandacht voor de nazorg, wij hebben twee locaties en de opvolgende dagen waren er collega’s van DO-IT aanwezig om onze medewerkers te assisteren.

De gehele migratie is soepel en snel verlopen, de problemen die we onderweg zijn tegengekomen zijn meteen opgepakt en verholpen. Welcom is op ICT-gebied weer klaar voor de toekomst!”

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken