Afspraak maken?

De wereld van VoIP

Alhoewel iedereen gewend is om draadloos te bellen, wordt er toch vaak gedacht dat als je zakelijk belt dit via een ‘draadje’ moet. Dit klopt ook wel, deels, maar is dat ook het draadje dat wij bedoelen? En kun je ook bellen zonder telefoon? In dit blog neemt technisch directeur Johan je mee in de wereld van VoIP!

Na de uitfasering van ISDN in 2019 is VoIP voor bedrijven de normale gang van zaken als het gaat om telefonie. VoIP is de afkorting van Voice over Internet Protocol (IP) en heel simpel gezegd betekent dit ‘bellen over het internet’. Dit houdt in dat er niet langer aparte telefoonlijnen en centrales nodig zijn om te bellen, maar dat het signaal verstuurd wordt via het internet.

 

Bellen vanaf iedere locatie

Het jaar 2020 heeft behoorlijk wat gevraagd van onze flexibiliteit, en dat is misschien wel meteen het grootste voordeel van VoIP – flexibel zijn. Met VoIP telefonie ben je namelijk niet meer gebonden aan een fysieke locatie. Het signaal van de telefonie gaat via het internet. Of je nou op kantoor bent, in de auto zit of vanuit huis aan het werk bent, via VoIP kun je altijd en overal bellen vanuit het bedrijfs- of jouw vaste nummer.

 

Bellen zonder telefoon

Overal waar internet is, kun je dus een telefoontoestel koppelen aan jouw telefonie. Maar bellen kan tegenwoordig ook zonder telefoontoestel. Vanaf de laptop kun je bijvoorbeeld een softphone gebruiken, dit is een stukje software dat een telefoontoestel simuleert. Hierdoor is het mogelijk om met je computer, laptop of ander device te bellen! Erg handig in deze tijden. Zo zijn thuiswerkers altijd bereikbaar voor oproepen vanuit het bedrijf en kunnen ze ook uitgaand bellen vanaf het bedrijfsnummer.

Daarnaast wordt er dit jaar natuurlijk veel online vergaderd, waarbij veelal Microsoft Teams wordt gebruikt. Wist je dat onze VoIP oplossing ook gekoppeld kan worden met jouw Teams omgeving? Hiermee kun je vanaf de hele wereld bellen via de Teams app!

 

Wie krijg ik aan de lijn?

VoIP maakt het ook mogelijk om klantgegevens uit een CRM-systeem of ERP-systeem te koppelen aan jouw telefonie. Dit betekent dat zodra de telefoon over gaat, je direct een melding op het beeldscherm krijgt die verwijst naar de juiste klantgegevens.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld zien of er een nieuwe of een bestaande klant belt, kun je deze laatste groep meteen persoonlijk begroeten en heb je de historie van de communicatie meteen bij de hand.

 

Leg de juiste verbinding

Als bedrijf wil en moet je altijd bereikbaar zijn. Wij adviseren je graag op het gebied van telefonie. Wij kijken wat voor jou werkt en richten het zo efficiënt mogelijk voor je in. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met mij op!

 

Johan Doeven
Technisch Directeur

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op:

Afspraak maken

Voor advies of gewoon een goed gesprek, maak je een afspraak via onderstaand contactformulier. De koffie staat klaar!

Terug naar overzicht