Afspraak maken?

Nieuwe audio-, video- en lichtinstallatie voor het Jan Tinbergen College

De leerlingen uit 3 en 4 mavo en 3 havo van het Jan Tinbergen College in Roosendaal krijgen al ruim een maand les in het nieuwe gebouw van de school, ook wel de D-Vleugel genoemd. Op de begane grond van het gebouw bevindt zich de Arena. Dit is een grote ronde centrale ruimte met daar rondom heen oplopende banken. Deze ruimte wordt gebruikt voor de pauzes en voor evenementen binnen de school.

DO-IT mocht de Arena voorzien van een complete audio-, video- en lichtinstallatie. Omdat de Arena ook gebruikt wordt voor muzikale optredens, hebben we er voor gezorgd dat het geluid door heel de arena heen goed te verstaan is, door speakers rondom een cirkel-truss constructie te monteren. Daarnaast is er gekozen voor een compacte sub woofer, die onopvallend weggewerkt is in de gordijnconstructie.

Voor de beeldoverdracht zijn er twee inbouw projectieschermen opgehangen. Met het eenvoudige Barco systeem kan de eindgebruiker met een klik op de knop content streamen naar de schermen, zo kan er snel geschakeld worden tijdens een evenement. Omdat de Arena voor meerdere aangelegenheden wordt gebruikt, is de ruimte ook voorzien van energiezuinige sfeerverlichting in diverse kleuren. Daarnaast is het mogelijk om een persoon uit te lichten tijdens een presentatie of optreden! De gehele constructie samen is eenvoudig aan te sturen via een iPad, hiermee is het erg gebruikersvriendelijk voor de eindgebruiker.

Terug naar overzicht