Afspraak maken?

Vanaf 10 januari 2020 ondersteunt Microsoft een aantal pakketten niet meer.

Vanaf 10 januari 2020 ondersteunt Microsoft een aantal pakketten niet meer. Het gaat hierbij om de volgende pakketten:

Server producten:

  • Windows Server 2008(r2)
  • Exchange 2010
  • Small Business Server 2011

Client producten:

  • Windows 7
  • Office 2010

Wat betekent dit?

Microsoft brengt geregeld updates uit op hun software, enerzijds ter beveiliging van het product en anderzijds om actief verbeteringen door te voeren. Zo is het pakket Windows 7 inmiddels 9 jaar oud en worden er per 10 januari 2020 géén beveiligingsupdates meer uitgebracht. Je kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt de computer waar deze op draait kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s.

Je kunt Windows dus gewoon blijven starten en uitvoeren, maar je ontvangt geen software updates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

Ook zien we dat andere software ontwikkelaars hun software niet meer ondersteunen voor verouderde Windows versies. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat uw virusscanner niet meer goed gaat werken. Of het kan voorkomen dat stuurprogramma’s van nieuwe hardware (bijvoorbeeld een nieuwe printer) niet meer geschikt wordt gemaakt voor Windows 7. Daar bovenop heeft Microsoft onlangs een nieuw Office (2019) pakket uitgebracht. Outlook 2019 sluit niet meer aan op een Exchange mailserver 2010.

Wat te doen?

DO-IT volgt de richtlijnen van Microsoft op door de nodige software tijdig te vernieuwen. Benieuwd of jouw systemen up-to-date zijn én blijven? Wij adviseren je graag!

 

Terug naar overzicht