Afspraak maken?

Teampraktijk De Dijkgraaf

De patiëntgegevens zijn te allen tijde goed beschermd:

Bij Tandartspraktijk De Dijkgraaf uit Zevenaar wordt er, zoals bij veel tandartspraktijken, gebruik gemaakt van gedeelde werkplekken. Dit zorgt voor een complex vraagstuk aangezien de behandelkamers druk bezet zijn en er veel veiligheidsrisico’s de hoek om kijken op plekken waar door meerdere medewerkers gewerkt moet (kunnen) worden. Tandartspraktijk De Dijkgraaf heeft DO-IT als ICT partner in de hand genomen om dit project in goede banen te leiden! DO-IT voert beheer uit, adviseert en levert hardware aan de tandartspraktijk.

De Dijkgraaf zocht een manier waarom medewerkers snel konden wisselen van werkplek (behandelkamer), zonder dat hier tijdrovende en lastige handelingen aan vooraf gaan. Daarnaast speelde de AVG wetgeving een grote rol, want blijft een computer toevallig openstaan dan is er altijd het risico op een data-lek. Daarom heeft DO-IT gekozen voor FlexLogin, software waarbij iedere medewerker dient in te loggen middels een beveiligde smartcard. Deze smartcards beveiligen de werkplek en vanuit de software wordt geregistreerd welke medewerker wanneer op walk systeem inlogt of ingelogd is. Zodra de medewerker de smartcard weghaalt van de computer, wordt deze automatisch en per direct geblokkeerd. Omdat de behandelkamers eigenlijk altijd druk bezet zijn, was het van belang dat de installatie van de hard- en software niet te lang duurde. Om de klant te ontzorgen heeft DO-IT de volledige installatie al klaargezet, waardoor er eenmaal op locatie direct uitgerold kan worden. Naast deze techniek is DO-IT ook actief bezig met het beveiligen van het algemene netwerk.

Teampraktijk De Dijkgraaf kan inmiddels dus met een gerust hart zeggen dat de patiëntgegevens te allen tijde goed beschermd zijn.

Terug naar overzicht
Realiseer ook rendement! Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken
Wil je meer weten over deze case? Vraag het aan Sjors Ansems Vraag het Sjors Ansems
Sjors Ansems

Waarmee mogen wij jou helpen?

Wij vertellen je graag meer over onze diensten. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en je hoort snel van ons!