Afspraak maken?

Vijf voordelen van IT-detachering voor jou als werkgever

IT; je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Het vormt de ruggengraat van je bedrijf. Goede en professionele IT-ondersteuning is daarbij essentieel. Als deze basis gaat wankelen door langdurige ziekte, hoge werkdruk of IT vacatures die maar moeilijk ingevuld kunnen worden, wil je als werkgever een snelle en flexibele oplossing. 

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. IT-detachering biedt in deze situaties een efficiënte oplossing. Maar wat zijn nou precies de voordelen van detacheren? In dit blog bespreken we de vijf belangrijkste. 

 

1. Flexibiliteit

Je bedrijf groeit en het IT-beheer wordt steeds complexer. Eigenlijk moet je op zoek naar een IT-specialist, maar specialistisch personeel is schaars en duur. Daarnaast weet je niet wat de toekomst brengt, het risico van een langdurig arbeidscontract is dus te groot. 

Dit is een van de vele situaties waarbij detachering een oplossing kan bieden. Of het nu gaat om tijdelijke projecten, seizoensgebonden pieken of een gebrek aan specifieke skills en kennis; detachering biedt de flexibiliteit om de personeelsbezetting aan te passen aan de behoeften van jouw bedrijf. Zo kun je snel reageren op veranderingen in het bedrijf en omstandigheden op de markt.

 

2. Toegang tot specialistische vaardigheden en kennis

Een unieke kans doet zich voor; een groot project waarmee je jouw bedrijf op de kaart zet. Maar helaas moet je de kans laten gaan omdat het project vraagt om specifieke kennis en skills, die je niet in huis hebt. Zonde!

Misschien wel het belangrijkste voordeel van detachering is de toegang tot specialistische vaardigheden en kennis. Door middel van detachering kun je als bedrijf professionals en specialisten inhuren met specifieke kennis en ervaring. Het biedt je de mogelijkheid om gemakkelijk toegang te krijgen tot kwalitatief personeel, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over langdurige arbeidscontracten. Daarbovenop: je huurt een persoon, maar er staat een heel team van experts achter. 

 

3. Kostenbeheersing

Veel bedrijven denken dat detachering een dure oplossing is. Dit is een misvatting, want detachering is juist kosteneffectief. Naast het vermijden van langdurige contracten, heb je ook geen omkijken naar verzekeringen en andere voordelen die normaal gesproken aan vaste medewerkers worden geboden. Je weet dus precies welke kosten je hebt. Is het project voorbij? Of heb je de gedetacheerde werknemer niet meer nodig? Dan verdwijnen de kosten direct. 

 

4. Kostbare tijdsbesparing

We hebben het al even kort benoemd; de arbeidsmarkt kent een enorme krapte. Hierdoor kost het werven van goed personeel veel tijd. Tijd die je liever besteed aan zaken die echt belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Hoe fijn is het dan dat je binnen no-time aan gekwalificeerd personeel kan komen? Met detachering bespaar je als bedrijf kostbare tijd. Daarnaast heb je toegang tot een groep professionals die door de krapte haast onbereikbaar is geworden. Kijk voor de gein eens naar het aantal openstaande vacatures in de ICT-branche, die aantallen zijn enorm.

 

5. Boost je team 

Het is een voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien; het profiteren van kennisdeling. Door te werken in het team leer je elke dag. Ongemerkt neem je veel kennis van elkaar over. Zet je een specialist in het team, dan leert je hele team van de kennis en vaardigheden die hij meeneemt. Dit kun je team een enorme boost geven en hun professionele ontwikkeling bevorderen. 

 

Nog meer voordelen bij detachering op maat

Naast deze belangrijke vijf zijn er natuurlijk nog meer (kleinere) voordelen. Deze voordelen verschillen per werkplek, want elke bedrijfssituatie is natuurlijk anders. Daarom biedt DO-IT detachering op maat. Dit doen wij op het gebied IT, ICT, technische automatisering & systeembeheer en audiovisuele ondersteuning. We hebben een groot aantal professionals in huis die perfect in jouw team passen. Zo is onze netwerkbeheerder Stijn nu een vast onderdeel van het team van Vijfhart IT-opleidingen. En daar zijn ze bij Vijfhart erg blij mee! 

 

Ben je benieuwd naar de ervaring van Vijfhart met detachering via DO-IT?

Lees dan hier het hele verhaal van Marco Krijger, CIO van Vijfhart. 

 

Wil je profiteren van de voordelen van detachering en meer weten over de mogelijkheden?

Neem dan hier gemakkelijk contact met ons op.

 

DO-IT biedt detachering op het gebied van: 

  • IT en ICT
  • Systeembeheer
  • Netwerkbeheer
  • Audiovisuele ondersteuning
  • Technische automatisering
Terug naar overzicht