Afspraak maken?

Back-up

Het belang van een goede back-up

Stel: al je data raakt verloren door een virus, menselijke fout of een storing. Een regelrechte ramp! Uit onderzoek van Cisco blijkt dat 60% van de MKB bedrijven die te maken heeft met een groot, onherstelbaar, dataverlies binnen 3 jaar failliet is.

Een goede back-up is dan ook voor elk mkb bedrijf onmisbaar. Geen enkele ondernemer zal de noodzaak hiervan ontkennen, maar toch blijkt uit onderzoek (van KPN), dat 39% van de Nederlandse mkb bedrijven slecht of onvoldoende is voorbereid op het verlies van digitale bedrijfsgegevens.

Frequentie

Daarnaast ontvangen wij regelmatig bedrijven die wél een back-up hebben lopen, maar in een te lage interval. In veel gevallen is verloren dan ook echt verloren. Dus, kies jij met jouw back-ups voor een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-up? Voor sommige bedrijven is dataverlies van zelfs maar één uur al desastreus. Uiteraard is dit grotendeels afhankelijk van de werkzaamheden binnen jouw bedrijf, laat je daarom altijd goed adviseren. En bedenk je eens… hoeveel kost het als ik een hele dag werk kwijt ben?

Terug naar overzicht
Interesse in onze diensten? Maak een afspraak Afspraak maken