Afspraak maken?

Verbindingen

Via welke weg leg jij verbindingen?

Hoeveel van jouw werkzaamheden kunnen nog doorgaan zonder internet? Het hebben van internet is van essentieel belang. Veel apparatuur is tenslotte afhankelijk van internet. Denk hierbij aan de telefoon, computer, alarm, kassa en pin. Er zijn diverse mogelijkheden om een internetverbinding te maken.

ADSL en VDSL

Internet over de telefoonlijn gaat via ADSL of de opvolger hiervan VDSL. Deze verbindingen zijn bijna bij alle bedrijven leverbaar. De snelheden van internet via de telefoonkabel worden ook steeds hoger door verbeterde apparatuur.

Glasvezel

Nog hogere snelheden behaal je met internet over glasvezel. Glasvezel gebruikt licht om data over te brengen. Met een glasvezel verbinding heb je een betrouwbare en supersnelle internetverbinding. Maar nog niet ieder bedrijf heeft een eigen glasvezelaansluiting. Wij kunnen voor u nieuwe aansluitingen faciliteren en eventueel bestaande verbindingen overnemen.

4G/5G verbindingen

4G is de opvolger van 3G. Op dit moment is de uitrol van 5G bezig, de nieuwste generatie van mobiel internet. Met 4G internet maak je gebruik van het netwerk van een mobiele provider. 4G is overal in Nederland beschikbaar en kan een goed alternatief zijn wanneer er op locatie geen goede VDSL of glas internetverbinding beschikbaar is. Ook zijn er 4G verbindingen met een vast IP adres verkrijgbaar, waardoor deze ook geschikt zijn voor zakelijk gebruik.

Straalverbinding

Als internet via de telefoonlijn of via glasvezel niet mogelijk is, bestaat er nog de mogelijkheid om verbinding te krijgen via een straalverbinding. Bij deze methode maak je gebruik van een locatie waar wél snel internet is. Op de locatie met internet en op de locatie waar je internet wilt hebben plaats je een antenne op het dak, waar je vervolgens een straalverbinding op zet. Een groot voordeel is dat een straalverbinding heel snel, vaak binnen enkele dagen, te realiseren is. Er hoeft namelijk geen kabel te worden gegraven.

Om via een straalverbinding internet te krijgen is een zicht verbinding wel noodzakelijk. Daarom gaan wij altijd eerst op locatie kijken wat de situatie is. Op basis daarvan ontvangt u een voorstel. Ook het onderling met elkaar verbinden van twee kantoorlocaties kunnen wij via een point-to-point straalverbinding veilig en snel verzorgen.

Wij adviseren graag over welke internetverbinding het beste aansluit bij jouw bedrijf. We kijken hierbij waar het internet allemaal voor wordt gebruikt en wat er mogelijk is op de locatie van het pand.

Terug naar overzicht
Interesse in onze diensten? Maak een afspraak Afspraak maken